1. Koka sötpotatisen riktigt mjuk och låt svalna något.
2. Lägg sötpotatisen i en bunke och stompa till ett mos. Tillsätt ricottaost, parmesanost och salt. Blanda om ordentligt.
3. Tillsätt vetemjöl lite i taget tills allt går ihop till en deg. Den kommer att bli något kladdig men ska gå att arbeta med om man har mycket mjöl på händerna.
4. Stjälp ut degen på ett bakbord med mjöl. Dela upp degen i sex delar och rulla varje del till en lång rulle. Skär rullarna i gnocchi-bitar och rulla en gaffel över varje bit för att det ska få det klassiska gnocchi-utseendet.
5. Koka upp en kastrull med vatten och salt. Häll i gnocchi och låt koka tills de börjar flyta upp till ytan, då är de färdiga.
6. Ta fram en stekpanna och häll i smör. Låt smälta och lägg sedan i gnocchi. Stek tills den har fått fin färg.
7. Tillsätt salvian och sänk värmen. Rör runt en stund så att salvian och smöret blandas runt gnocchin.